Vanliga frågor (FAQ)


Jeg hittar inte min ort i sökfältet
Hittar du inte din ort när du söker? Är du säker på att du söker på rätt ortsnamn? Då har vi troligen inte ett samarbetsbageri på din plats än.

Vi har emellertid ett stort nätverk av leverantörer som inte är tillgängliga på nätbutiken än. Ta kontakt med oss för att se om vi kan leverera ändå.


Är det billigare att beställa direkt från bageriet?
Nej, priserna du får presenterade hos oss är helt lika priserna hos bagerierna. Det tillkommer inte heller några extra kostnader vid beställning på Cake it easy. Bagerierna erbjuder det samma på Cake it easy som i eget bageri, utan att du behöver betala något extra. Samma pris -  bara enklare!


Bakar ni skräddarsydda specialtårtor?
Om du inte hittar tårtan i vår katalog- så tar vi tyvärr inte emot beställningar på små specialtårtor till födelsedagar och liknande, men vi kan ta emot beställningar på specialtårtor till mer än 40 personer. Om det här är fallet kan du kontakta oss direkt.

Om du vill ha en specialtårta till mindre anledningar kan du fortfarande beställa det hos oss. Vi rekomenderar att lägga på bild på tårtan, anpassa färgen och lägga på pynt som passar för tillfället. 

Om du vill ha en ändå mer speciell tårta, kan du skicka en förfrågan till ditt lokala bageri.


Hur skickar jag bilden jag vill ha på tårtan?
Om det er möjligt att ha bild på tårtan så kommer detta att dyka upp som ett val på beställningssidan. Där kan du ladda upp bilden och beskära det som du vill.

OBS! Det är inte alla tårtor som kan ha bild på. Se efter ikonet på tårtöversikten för att se vilka tårtor som kan ha bild på.


Säljer ni bara bild - utan tårta?
Nej, vi säljer tyvärr inte bara marsipanlock eller sockerpapper med bild på Cake it easy. Om du vill ha detta kan du ta kontakt direkt med ett av våra konditorier, så kan de kanske hjälpa dig.


Kan jag beställa flera tårtor till olika platser samtidigt?
Ja! Vi levererar ofta för företag till deras avdelningar, anställda eller kunder över hela landet. Ni bestämmer själv hur tårtorna ska se ut och vart de ska levereras. Vi tar oss an resten - lika enkelt om det är 15 eller hundratals tårtor. Tårtorna blir producerade och levererade av lokala bagerier.

Klicka här och följ stegen, eller ta kontakt med oss direkt så att vi kan hjälpa dig med din beställning.


Hur beställer jag?
1 – Hitta ort
På startsidan eller ovanför här hittar du ett sökfält. Där kan du söka på platsen du vill hämta/få tårtan levererad till eller bageriet du vill beställa ifrån.

2 – Välj Tårta
Välj tårtan som du vill beställa.

3 – Anpassa tårtan
Följ beställningsschemat steg för steg.

4 – Välj hämtning⁄leverans
Välj om du vill hämta tårtan eller få den levererad.

5 – Säker betalning
Det ska vara tryggt och gott att köpa tårtor på Cake it easy. Du kan välja att betala med kontokort eller med faktura. Säkerheten vid alla betalningar hanteras av PayEx och Klarna.

6 – Kvitto
Du får kvitto på din beställning på din e–post. Bon Appétit!


Hur betalar jag för min beställning?
Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter som låter våra kunder själv välja hur dom vill betala.

  • Som privatperson kan du betala med kontokort, faktura och delbetalning. Om du väljer faktura kan du också skjuta upp betalningen.

  • Som företag kan du betala med kontokort eller faktura. Vi skickar faktura via PDF. Vi skickar fakturan till dig när beställningen är levererad.


Kan jag ändra / annullera min beställning?
Ja, det kan du så länge det är innan fristen. Se mer information här.


Jag har inte fått något kvitto. Vad gör jag?
Vid beställning får du automatiskt en orderbekräftelse på e–posten du har angivit i beställningen. Orderbekräftelse fungerar som ditt kvitto. Du kan också se en översikt över dina beställningar på ditt konto på Cake it easy.

Har du inte skapat ett konto än? Klicka här och registrera dig som ny användare. Då hittar du alla tidigare beställningar som är knutna till e-posten du registrerar dig med. Fråga oss gärna om det är något du undrar över!


Kan jag beställa glutenfri eller laktosfria tårtor på Cake it easy?
Ja! Cake it easy har skapat en översikt över vilka tårtor som kan bakas gluten- eller laktosfria hos våra lokala bagare. Alla lokala bagerier har inte ett lika brett utval än, men vi jobbar kontinuerligt med att utöka detta hos alla våra leverantörer.

1. Sök efter din ort i sökfältet.
Skriv in platsen/orten du vill hämta eller få tårtan levererad till.

2. Se etikketerna på tårtorna
På översikten över tårtorna ser du en etikett på de tårtor som är allergifria, eller kan bakas uten allergier.

3. Du kan också filtrera tårtorna i översikten
Överst i högra hörnet av tårtöversikten hittar du ett filter för allergier. Där kan du hitta val för glutenfri,laktosfri och utan ägg.

OBS! Det kan förekomma mjöldamm i luften i produktionslokalen så det kan inte garanteras att tårtorna som är märkta som glutenfria är 100% fria från gluten.