När Möllergruppen skulle fira att de hade uppnått sina mål, bjöd de helt enkelt in alla 4.000 anställda till tårtfest - och Cake it easy gjorde jobbet för dem.

Möllergruppen är Nordens största bilkoncern och har över 4.000 anställda fördelat över fem land. Cake it easy hjälpte dem med att skicka tårtor till alla sina bilförhandlare, som resulterade i att alla anställda, fördelat på över 130 platser, kunde fira «tillsammans».

Deras utmaning var att lokala förhandlare och verkstäder ar stor geografisk spridning, något som gör det svårt att samla alla anställda när Möllergruppen vill fira något. När positiva besked ska kommuniceras ut till organisationen så är det svårt att nå ut till alla anställda. 

Därför har Möllergruppen tidigare valt att använda tårtor att dela med de anställda för att fira stora och små bragder.

Alla har positiva associationer till tårta! Tårtor är därför ett enkelt och mysigt sätt att samla de anställda för att fira och därmed kunna tacka dem för deras insats.
— Rune Simensen, IT-direktör i Möllergruppen.
 

Tidigare har Möllergruppen bett de lokala bilförhandlarna om att köpa tårta på egen hand, och skicka räkningen till importören, då det skulle krävas alltför mycket tid och planering för att beställa tårtor själv. De upplevde däremot att detta inte var den bästa lösningen:

- Att be förhandlarna beställa tårta själv var utmaningen, då flera antingen inte köpte tårta, glömde att förmedla vem tårtan var från eller inte kommunicerade varför de firade med tårta. I tillägg blir det lite som att en familjemedlem ber dig köpa din egen födelsedagspresent. Det känns inte lika speciellt eller trevligt, säger Rune.

Därför blev de väldigt glada då de upptäckte ett sätt de kunde skicka tårtor till alla förhandlare med endast ett telefonsamtal.

- Vi upptäckte Cake it easy som hade samlat hundratals av bagerier på samma plattform. Vi bestämde oss därmed för att testa med en stor tårtbeställning i förbindelse med firande av uppnådda mål i 2015. Vi ville då fira med tårta på 128 platser i Norge och Sverige - på samma dag.

- Vi upplevde det som extremt enkelt att beställa från Cake it easy. Det blev levererat tårtor till alla orter och tårtorna hade likadant utseende och samma budskap, något som gjorde det mer kraftfullt. Genom bild och text på själva tårtorna kände importören att de fick kommunicera sitt tack till alla anställda.

Han fortsätter: 

- De anställda blev väldigt glada över av att bli överraskade med tårta på jobbet, och kände att de blev uppmärksammade av ledningen.

Det är sällan som något som är så enkelt och kravlöst för vår del - ger så goda resultat bland de anställda.

Flera beställningar

Den goda erfarenheten med den första tårtbeställningen förde till att Möllergruppen har använt Cake it easy flera gånger. Samma år skulle det fira sitt 80-års jubileum. Då lottade de samtidigt ut en VW Up! och ville att utseendet på tårtorna skulle anpassas till detta - något som Cake it easy såklart kunde leverera.

 

Har du också lust att fira med tårta?

 

Ta också en titt på

Vad är Cake it easy?

Glöm aldrig en födelsedag på kontoret